Taça de Portugal XCM – Barcelos

barcelos1Teadsin, et maraton saab raske olema, kuna siinsed maratonid on ikka pikad ja see hooaeg olen xco võistlustele end pühendanud. Seadsin endale eesmärgiks tulla koju kukega, eelmine aasta (kui samal maratonil oli segadus rajaga ja poodiumile ei saanud) nägin, et karikateks on kukekesed ja öeldi, et varem on ka olnud, seega otsustasin, et see on hea eesmärk.
Esimesed kilomeetrid olid mööda asfalti laugelt üles mäge, seega oli hea ülevaade, kes kus on, see tähendab, et nägin, et kedagi naistest eespool ei olnud. Maratoni nimi on 5 cumes ehk 5 mäge, peale esimest laskumist tundsin nagu kala vees, väga lahe oli, energiat oli ja laskumisel suutsin tõusu ära juba unustada. Maapind oli ka kergelt niiske, et ideaalne rattasõiduks. Sealt peale nägin ka, et üks naine on mul küllalt sabas, laskumistel libisesin eest, kuid kuna ma tasasel maal ja tõusudel proovisin ühtlases tempos minna, et ikka finishisse jõuda, siis sai ta pea alati mulle järele. Peale 2 tundi hakkasin tundma, et pole just kõige parem tunne, kuid polnud ka veel hullu. Siis mingi hetk, kui sõitsin üksi metsas tõusu, nägin ees silti X (raja märgistusel olid nooled raja suunas ja valedel teeotsadel ristid), mis viis barcelos2laskumisele, ma olin juba päris kapsas ja tahtsin juba laskuma hakata, kui aju tööle hakkas ja pidurid peale panin ja ikka noole suunas, ikka üles mäge jätkasin, siis oli natuke alla kolme tunni sõidetud. Lugesin endale mõttes sõnad peale, et pean valvsam olema. Kuid peamiselt oli siis juba automaatkäik peal ja erilist nautimist ei olnud, vaid pigem piin. Siiski olin veel naiste liider, kuid ma ei võitnud vaid laskumistel, kui oli ka järske kiviseid tõuse, suutsin ma rohkem neid ratta peal võtta ja vahet teha teise naisega enda kannul, kuid viimane mägi oli siiski juba minu jaoks liiast, aega oli kulunud juba 3:45, püsti peale minna ei olnud juba võimalik, kuna siis ähvardasid krambid, kui teine naine must möödus, olin üllatunud, et tegelt oli tagant veel kohe järgmised tulemas, kolm naist möödusid must seal tõusul, mul ei olnud jõudu mitte kuidagi nende möödumistele vastata, tõusu lõpus oli järsk nukk, mida teised ei suutnud sõita ja sain kolmandast mööda, siis laskumisel proovisin anda endast kõik ja ka viimastel kilomeetritel siledamal maal, kuna ainult kolm ju saavad kuke 😀 Ja jõudsingi finishisse, ajaks 4:24 minuti, kilomeetrid 80.