Captains log: Star Trek 9.8 Mulgi 1/8/500

28.04.2013 a. hommik oli seni üks raskemaid. Alles kella 1 ajal öösel sain sõba silmale kuna öösel saabusid Äksi motelli ööbima, liiga palju Motörheadi kuulanud ja vägijooki tarbinud, mootorratturite jõuk. Üks kangelane proovis koridoris oma käredat lauluhäält ja teatas valjuhäälselt kõigile “Nii hea on elada”. Kui kõige julgem meist neid korrale läks kutsuma, arvas üks motomees, et tema on “Kangelane” ning jalgratturitele tuleb teha füüsiline noomitus. Kuulsime läbi ukse, kuidas see “Kangelane” koridoris endale abiväge ostis. Me Rivoga kuulasime ja olime vamis, juhus kui toa uks maha lüüakse. Aga õnneks väsis see “Kangelane” ära ja me lahkusime hommikul enne nende ärkamist.

[pureslideshow]http://static2.nagi.ee/i/p/889/63/222408850a2241_l.jpg/1;http://static2.nagi.ee/i/p/889/63/22240887af234a_l.jpg/1;http://static2.nagi.ee/i/p/889/63/22240889c568b1_l.jpg/1;[/pureslideshow]

 

Nagu traditsiooniks, startisime kell 11 Viljandi järve äärest Mulgi maratoni rajale, koos paarisaja harrastajaga kes ilmselt minu blogi lugedes on saanud inspiratsiooni ja soovisid meie tänast ettevõtmist saata ja oma silmaga kaeda. Kahjuks polnud neil piisavalt ettevalmistusi, et meid lõpuni saata ning lõpus oli meie punt ikka üksi. Õnneks saatis neid esimene suurepärane ja päikesepaisteline kevadilm ja nad said nautida rattasõidu mõnusid. Tänane tempo oli kiirem kui eelmistel päevadel. Enamuse ajast vedas ees Mulgi maratoni 2013 aasta kolmanda koha võitja. Mul küll otseselt raske polnud, kuid soovisin hoida madalat pulssi ning enamuse ajast libistasin pundi taga seepi. Pulsiks kujunes 141 kesmist ning raja läbisin ajaga 3.09.

Rada on täpselt sama sugune nagu eelmisel aastal. Kohati olid vist lindid ja nooled eelmisest aastast alles. Paaris kohas rajal tuleb olla aga ettevaatlik. Raja 9-ndal km´l on keegi lõhanud hrušovka ning alles jäänud telliskivi tükkidega teed parandanud. Mudase hinamaa lõigul on ilmselt üks talumees endale kindlaks jäänud ja ka sel aastal heinaga teeparandus töid teinud. Ilmselt on seal mõttekam läbi joosta, et mitte pärast kassetti vahelt heina välja võtta. Teid parandada nad oskavad. Kruusa teed olid kohati kuivad kuid Holstre-Pollis oli ikka halb suusailm. Rajal oli kuni paarisaja meetri pikkuseid lumelõike ja suuri mudamülkaid.