Ivo Suur – Eesti meister poolpikas triatlonis

iffi poodiumi asjadLaupäeval 6. augustil esimesel Eestis peetud rahvusvahelisel SiS Ironman 70.3 Otepää triatlonil läks rajale 456 sportlast ja 66 meeskonda Eestist ja 24 välisriigist. Kiireim naine Verena Walter Saksamaalt lõpetas võistluse ajaga 4 tundi ja 36 minutit ning kiireim mees Viktor Zyemtsev Ukrainast 4 tunni ja 3 minutiga. Eesti meestest finišeeris esimesena Ivo Suur (4 tundi ja 12 minutit) ning naistest Alma Sarapuu (4 tundi ja 51 minutit). Selgusid ka Eesti meistrid poolpikas triatlonis.
Võistluste peakorraldaja Ain-Alar Juhansoni sõnul tehti koos Eesti ja paljude teiste riikide triatlonisõpradega, sponsorite ja vabatahtlike ühistööna Otepääl ajalugu, sest esimene Ironmani sarja triatlonivõistlus Eestis ja Baltimaades oli rahvarohke ning möödus edukalt. Poolpikk triatlon algas hommikul kl 10 Pühajärves ujumisega (1,9 km), sellele järgnenud 90 km rattarada tegi kaks ringi Pühajärve ja Kanepi vahel. Võistluse lõpetas 21,1 km jooks ümber Pühajärve. Kokku läbisid triatleedid 70,3 miili ehk pool täispika triatloni distantsist.
.
13957477_1125036260900943_1294576679_nKell 10 startisid rajale professionaalid ehk siis sportlased kes omavad Ironman sarja PRO litsentsi. Kell 10:15 startisid kõik ülejäänud ehk siis age-grouperid
Ivo tegi enda kohta korraliku ujumise, 1.9km aeg 28:21. Seejärel tuli kiirelt läbi astuda vahetusalast ning suunduda rattale pedaale kerima. Rattarada viis sportlased Otepäält Kanepile ning sama teed tagasi. Kokku tuli läbida 2x45km ning selle aja jooksul võtta ligi 800 tõusumeetrit. Ivo sõnul pingutas ta alguses natukene üle ja maksis selle eest lõivu rattaetapi teises pooles, kuid õnneks kõik peamised rivaalid olid selleks ajaks juba kinni püütud või väikese vahega maha jäänud. Rattarajalt lõpuks 4. aeg, ette jäid vaid kaks proffi ning sel aastal Tartu Milli linnatriatlonil triumfeerinud lätlane. Viimase pingutusena tuli triatleetidel läbida joostes poolmaraton ehk siis 21.1km. Jooksurada oli raske, sest vallutada tuli Pühajärve ümbruse tõusud ja seda lausa kahel korral. Ivo tegi enda kohta väga korraliku jooksu, olles ühtlasi kiireim jooksumees eesti meestest.
.
Lõpuks protokollis üldarvestuse 5.koht, ühtlasi poolpika triatloni Eesti meistritiitel (kiireim Eesti triatleet rattarajal ning jooksurajal). Lisaks võitis Ivo ka oma vanusegrupi M25-29a arvestuse, kvalifitseerudes sellega ka järgmise aasta septembris Ironman 70.3 MMile USAs Tennessees Chattanoogas. Kuna oma osalemine tuli kinnitada või kohast loobuda kohe samal õhtul (kõik kulud on sportlase enda kanda), siis Ivo veel siiski tormama ei hakanud ja liigub järgmiste eesmärkide poole tasa ning targu!